fbpx

QYTETI NDERKOMBETAR

Ajo që na magjeps më shumë është ajo që sytë tanë nuk bëjnë
ata mund të shohin ...

Përgjatë rrugës monumentale të shekullit XV, qendra historike e Montepulciano zbulon sekretet e saj duke treguar një thesar që nuk mund të shihet, por është aty: qyteti nëntokësor. Nën pallatet fisnike Tarugi, Avignonesi, Del Pecora dhe Batignani, atmosfera evokuese gotike-rilindëse jeton përsëri, me pasazhet e saj, tunelet e ftohta, kripërat e fshehur dhe zbresjet në shkallët prej guri.
Në bodrumet e shumta që përbëjnë shtegun e qytetit nëntokësor do të hasni fuçi lisi të madhësive të ndryshme, shatërvanë të vegjël, dy varre autentike etruske, qelizat ku shpëtuan Xhibrili gjetën strehim, punëtori dhe puse antike .. tradita ka që ata të hedhin vetë në të monedha për të bërë një pasuri!
Familja Ercolani, i cili gjithmonë ka qenë admirues i artit dhe historisë, ka rikrijuar edhe 3 muze të vegjël.
Këtu janë ekspozita që lidhen me historinë e bodrumeve dhe artin e vreshtarisë, fosileve dhe instrumenteve të vjetër të torturës. Historia dhe shija mund të krijojnë një harmoni të pashembullt.
Të zhytur në rrjedhën e vazhdueshme të kohës, fuçitë mbajnë Vino Nobile di Montepulciano dhe DOC vinsanto të cilat këtu përfundojnë procesin delikate të plakjes.

tastings

Brenda bodrumeve historike të qytetit nëntokësor është e mundur të organizohen, pas rezervimit, shijet e produkteve tipike vendase si djathi pecorino, vaji, sallami dhe tartufet nga fermat, ullishtat dhe kasollet e tartufeve të fermës Ercolani.
Imagjinoni të provoni shijimin e shkëlqyeshëm të Vino Nobile di Montepulciano në gota me shkëlqim qelqi, në atmosferën pa frymë të dhomave të lashta të fshehura, ku tashmë në vitet 1400 pasuri e verës ruhej me xhelozi. Provimet mund të organizohen deri në 150 persona, duke zënë të gjitha zonat e rrugës.

AKTIVITETI "

Shijimet e Vino Nobile di Montepulciano, grappa dhe vinsanti DOC dhe provat e produkteve të kompanisë të ofruara në pikat e shitjes së bodrumeve, gjithashtu për grupet sipas rezervimit me zgjedhje të personalizueshme
Udhëtim i udhëzuar në qytetin nëntokësor
Përgatitja e shportave dhe kutive të dhuratave
Ekskursione në kërkim të tartufit
Aktivitetet e pjesëmarrjes në kohën e korrjes dhe shoqërimi në fshat me një vizitë në tokën e kompanisë

PIKA SHITJE

Me daljen nga qyteti nëntokësor do të përshëndeteni nga një provë e vogël falas e specialiteteve që shfaqen në dyqan, ku mund të provoni dorën tuaj në blerjen e produkteve tipike gjatë gjithë ditës. Ne i dorëzojmë mallrat në makinë.

Udhëtimi i drejtuar në qytetin nëntokësor,

ajo mund të organizohet për grupe të vogla dhe të mëdha

dhe ka një kohëzgjatje mesatare prej 20 minutash.

E vendosur në qendrën historike të vendit,

rruga është lehtësisht e arritshme në këmbë ose me makinë,

duke pasur parasysh afërsinë e parqeve të makinave të përshtatshme.

Itinerari është i hapur çdo ditë të vitit,

Krishtëlindja e përjashtuar,

nga ora 8:00 - 22:00

Për informacione të mëtejshme

tel dhe faks 0578 716764

ose kontaktoni Simone në 338 8895084